Trening/Mat

Fancy dessert på 123

Såå enkelt kan det være. Vi hadde opptil flere pakker med gelé i kjøkkenskuffen fra tidligere barnebursdager. Derfor bestemte jeg meg for at jeg hvertfall kunne bruke opp én av pakkene. Jeg lagde cocktailgelé og serverte med hjemmelaget vaniljesaus♥ Det ser jo litt fancy ut når man har det i fine glass. Dessuten stivner  jo gelé mye raskere i små glass så da slipper man å vente så lenge! 

Et enkelt desserttips til helgen eller kanskje en ukedag...?

#mat #dessert #foto #tips #høst 

Good Morning Stranger

Hellu! I dag er det trening og Oslo-tur som står på min plan. Jeg skal en kjapp tur inn til byen for å handle et par ting før jeg møter mamma der. Så er det hjem og lage middag, vi kjøpte en pakke med kantareller i går som trøst for at vi ikke fant noen selv. Gleder meg til å smake på de i dag, hahah. Den soppturen vår var ikke helt heldig altså, i går fant jeg ut at jeg hadde fått et stikk på leggen også. Nå ser det litt ut som noen har plantet en golfball i leggen min...Det er jo veldig lekkert kan du tro. Skulle gjerne hatt noe annet enn stramme jeans å gå i nå, men alt annet er jo selvfølgelig til vask når man trenger det mest. 

Slenger med et bilde at gårsdagens lunsj. Havrepannekaker med blåbær og sukker på! Det smakte godt til tross for at all saften fra blåbærene sprutet ut over alle klærne mine og oppover veggen. Hahah, noen dager altså! I går var en sånn dag...Uhell etter uhell.

Jeg satser på en litt heldigere onsdag, så håper jeg dere får det også! 

#mat #pannekaker #foto #blogg #jente 

The Perfect Breakfast

God morgen! Håper dere har hatt en fin morgen så langt. Her er min definitive favoritt-frokost (eller lunsj) om dagen. Ingen tvil om hva jeg har spist mest av denne sommeren. Bananpannekaker med bær eller syltetøy og en jordbærsmoothie ved siden av. Bananpannekakene har så mild og god smak, ofte har jeg litt kanel i røra også. Bærene er friske og det samme er smoothien. Et perfekt lite måltid etter min smak.

Det fine om sommeren er jo at jeg bare kan plukke pålegget selv fra hagen. Vi har en passe lang rad med bringebærbusker som kommer med masse bær. Det har kommet nye modne bær hver dag i det siste. Jeg tar meg ofte en runde rundt i hagen bare for å plukke noen bær som jeg kan spise rett fra busken. Jeg kommer virkelig til å savne alle disse friske bærene til høsten. Heldigvis har vi et lite lager med bær i fryseren i tillegg til at vi har et epletre. Det er nok ikke såå lenge til eplene er modne nå. Jeg har ingen store planer for denne dagen, så jeg får se hva det blir til. Dere får ha en fin mandag og en god start på denne nye uka!

#sommer #norskebær #hage #frokost #lunsj #sunnmat 

Soft Ciabatta

I går bestemte jeg meg for at jeg skulle bake ciabatta! Mange oppskrifter krever to dager, men jeg fant en rask oppskrift som fungerte veldig bra. Ser ingen grunn til å bruke to dager når det kan bli så bra på noen timer. Ciabatta har jo ofte sprø skorpe, men når vi var på hotell i Spania serverte de myk og god ciabatta hver dag. Det var altså der jeg fikk inspirasjon til å bake dette brødet og jeg sørget også for at skorpen ble myk og god. Hele familien fikk ciabatta med ost og skinke på til frokost i dag. Jeg prøvesmakte også en bit til tomatsuppe i går og begge deler var kjempegodt! Definitivt ikke siste gangen jeg skal lage ciabatta.

Det ble litt tull når jeg skulle forme cibattaen. Den fikk dessverre en liten sprekk, men det gjorde ingen verdens ting. Jeg synes ciabatta er såå godt og den fikk også fine lufthull i seg og hevet seg veldig fint i ovnen. Jeg turte ikke røre så mye på deigen når jeg skulle forme den, det hadde jo vært veldig kjedelig hvis deigen mistet all luft og brødet kom ut flatt. Så jeg slo meg heller til ro med et luftig brød, mykt brød med en liten sprekk.

#baking #mat #brød 

Dinner, cookies & berries

Hellu! I dag har jeg vært en tur på Ski Storsenter som planlagt. Handla grillmat der sammen med pappa før vi dro hjemover. Fikk også kjøpt meg en juice i et fint smoothie-beger, heheh, kjøpte strengt tatt juicen bare for begeret sin skyld. Jeg hadde så lyst på et smoothiebeger, men har aldri sett at man får kjøpt det noe sted? 

Uansett...Jeg lagde også cookies med hvit sjokolade i sted og jeg er veldig fornøyd med resultatet! De smakte suuperherlig. Tok et par rett etter at de hadde kommet ut fra ovnen, så de hadde jo ikke stivnet ennå da. Elsker når de er litt lunkne og myke, mmm♥ Kommer sikkert noen bilder av de etter hvert. Jeg har en del bilder på lager nå, ettersom jeg var ute å tok et lass med det gamle objektivet i sted. Det ser ut til å fungere veldg bra med det gamle objektivet. Et stort pluss var at kameraet ble mye lettere å holde også, siden det nyeste objektivet mitt er så tungt.

Måtte bare legge ut et par bilder av gårsdagens perfekte middag. Ikke for å skryte, men jeg har aldri stekt SÅ mange hele, tynne pannekaker. Heheh, må være lov å skryte litt av seg selv en gang i blant. Det var nemlig ikke en eneste pannekake som ble ødelagt, selv om jeg tidligere har kranglet fælt med pannekaker. I tillegg hadde jeg tilbrakt noen timer i bringebærbusken tidligere på dagen, så da hadde vi det perfekte pålegg; bringebær, bacon og sukker. Det var i hvertfall ingen som rørte blåbærsyltetøyet fra butikken.

Til dessert smakte vi på krokanisen jeg hadde laget. Den ble jo forsåvidt bra, men til min store skuffelse hadde karamellen på mystisk vis forsvunnet inn i isen, slik at det ble mye mandelsmak. Derfor gikk jeg heller over på en crêpe til dessert med vaniljeis og bringebær. Etterpå skal jeg se hvordan bildene jeg tok i sted ble og så blir det kanskje litt TV-tid med Suits før jeg legger meg. 

Deep summer is when laziness finds respectability

Heisann! Nå sitter jeg ved frokostbordet og har nettopp hatt en lang samtale med min tante. Ellers er det ikke så mye spennende som skjer, sommerværet kan man ikke skryte av i dag hvertfall. Jeg stod opp til en brakende himmel og ikke lenge etterpå begynte det å regne. En ganske grå morgen, men jeg håper det passerer raskt forbi. I går kveld ble jeg liggende en god stund i senga med pc og bringebær med fløte og sukker på mens jeg så på Suits. Farlig å begynne å se på serier før man skal sove! Jeg elsker uansett når jeg har noen serier å følge med på, det passer perfekt til regnværsdager og lange kvelder. Jeg har ventet leenge på at de nye episodene av Suits skulle komme ut, ettersom jeg så alle de tidligere episodene i fjor. Når jeg så på det i går igjen minnet det meg skikkelig om i fjor sommer da jeg satt sammen med broren min og alle kompisene hans mens vi så på Suits, hahah. Gode tider altså!

Sommermåltidet er fra tidligere denne uka. En litt varmere morgen med jordbærsmoothie, kornblanding med bringebær og kanel + hjemmebakt bolle = naam♥

Nå ser det faktisk ut som sola begyner å titte frem her! Daa blir det nok en tur ut på meg litt senere tenker jeg. Håper dere får en fin dag!

Last Night

Heisann! I går kveld ble det en rolig kveld hjemme med en herlig dessert. Mamma og jeg plukket en bolle med bringebær fra hagen for andre gang denne uka! Så da ble det bringebær, sjokoladekake, vaniljesaus og jordbærsaft igjen. Naam, det finnes ikke noe som smaker bedre enn friske bær og hjemmelaget mat. Nå var jo faktisk alt på bordet hjemmelaget bortsett fra saften. 

Jeg bestemte meg for å ikke bli med til Trøndelag allikevel, ettersom jeg var redd det kunne bli litt kjedelig der. Det er liksom mer å finne på hjemme. Såå i dag skal jeg møte en venninne, ellers har jeg ingen andre store planer. Sola skinner og temperaturen er deilig så nå skal jeg definitivt ut en tur!

Dere får ha en super dag♥

Sommersalat

Hei på deg! Håper du har hatt en fin dag så langt. Jeg ville bare komme med et lite blomstertips. Tidligere i år kjøpte jeg en pakke med frø til spiselige blomster. De strødde jeg rundt i grønnsakshagen her og nå blomstrer de for fullt. Blomstene er jo utrolig fine å bruke som pynt! De smaker ikke stort, men gjør seg godt i salater eller for eksempel desserter. Jeg blandet sammen salat, pinjekjerner, sukkererter, druer og ananas og toppet salaten med tre av blomstersortene og vips så har man en utrolig fin og fargerik sommersalat!Jeg så det hadde kommet enda flere blomster i går, så kanskje jeg finner noe å bruke de til i morgen. På torsdag reiser jeg til Trøndelag, så da blir det vel noen turer på hytta og litt ut med robåt for å fiske. Vi har en passelig stor robåt der som egentlig har motor, men jeg synes det er litt koselig å ro jeg. Da får man jo litt trening pluss at det er mye fredeligere enn å dure rundt med motoren, hahah. Kanskje jeg får lurt med meg mamma og pappa en tur på Magneten Kjøpesenter også, en runde der hører liksom med når jeg er i Trøndelag, selv om jeg ikke skal handle noe spesielt. Vi har alltid pleid å være der en gang i løpet av besøket sammen med bestemor. Så det er jo litt trivelig da, barndomsminner!

Fabulous Lunch

Hellu! I dag har jeg vært i Oslo sammen med mamma. Vi dro inn til byen rett etter min fantastiske lunsj. Aaah, noe av det beste jeg har smakt på lenge, hahah. Jeg har jo ikke vært så mye hjemme i det siste så det var på tide med bananpannekaker og en superfrisk jordbærsmoothie. Jeg hadde hakkede jordbær, som mamma og jeg fryste ned for en liten stund siden, på pannekakene og det smakte virkelig himmelsk! Drømmer meg bort i smaken ennå. Defor ble jeg bare nødt til å friste dere med noen bilder...

Så ikke det veeldig godt ut?

Jeg var forresten så heldig at jeg fant meg en kjempedeilig høstjakke i byen. De hadde én igjen i størrelsen min, så jeg og hun i butikken var enige om at den var ment til meg. Hahah, hun i butikken var jo helt sikkert ikke bare interressert i å selge, lalalaa. Jeg er uansett veldig fornøyd med dagens innkjøp, den skal nok bli godt brukt til høsten. Jeg er på utkikk etter noen høst-boots også, så det spørs om det ikke blir litt mer shopping i nærmeste fremtid. Stakkars lommeboka, men det er jo viktig med bra klær i tilfelle det kommer dårlig vær. Ettersom jeg bor i Norge så regner jeg med at det blir en del varierende vær til høsten, så i år skal jeg i hvertfall være forberedt på klesfronten.

Nå har jeg nettopp spist en sommerlig makrell-middag. Pappa fikk en del makrell på vei hjem fra Tønsberg, så da ble det fiskemiddag i dag. Nå skal jeg ut i sola en tur, det har vært kjempedeilig vær i hele dag. Det var definitivt en perfekt dag å være i byen på!

Håper dere har hatt en fin dag så langt♥

Pizza Italiana

God morgen! Måtte bare slenge ut noen bilder av gårsdagens pizzasuksess. Nå skal jeg straks begynne å pakke ned litt klær og annet stæsj til båtturen. Etterpå skal vi innom matvarebutikken for å handle inn litt grillmat til båtturenturen. Såå skal vi hente en venninne av meg før vi drar ut til båten. Det er så deilig med litt fint vær og varme igjen! Jeg bare elsker å dra ut med båten og stoppe ved en øy, grille og bare kose seg. Bedre blir det ikke. Nå er det ikke mange dager til Spania heller, så jeg har begynt å pønske litt på hva jeg skal pakke med meg dit også. Det er SÅ vanskelig å pakke lite. Jeg tenker alltid at nå skal jeg være flink å ikke pakke med så mye, men kofferten har en egen evne til å alltid bli full. Det er jo ikke godt å si hva jeg kommer til å bruke mest av klær og sånt der, man måå liksom ha med seg litt av alt i tilfelle været blir sånn og sånn...Jajaa, shorts og en topp er vel hvertfall snickers og twist at jeg får bruk for!

Så det litt godt ut eller?

Scones, Rabarbra, Jordbær, Sjokoladekake...AAah, fint med sommerferie. I dag dro jeg tidelig inn til byen sammen med mamma. Hun hadde siste dag på jobben, som var veldig kort. Vi spiste lunsj før vi  gikk litt rundt i butikker etterpå. Jeg lette jo etter et picnicteppe, men fant ikke noen fine. Endte opp med en liten kakeform i stedet, prøver å begrense klesshoppingen frem til Spania-turen, heheh. Når vi kom hjem spiste vi burger til middag og så satte vi i gang med å lage jordbær- og rabrbrasyltetøy. Det smakte så sykt godt! Jeg var egentlig litt skeptisk til rabarbrasytetøy, men det smakte hvertfall helt fantastisk sammen med jordbær. Lagde også scones, så i morgen blir det scones med hjemmelaget syltetøy. 

Nå står også sjokoladekake til avkjøling på kjøkkenbenken! Lukter himmelsk inn i stuen her, gleder meg vedig til å smake på den etterpå♥

PanCAKEs

Naaam... BananpanneKAKE hahah. Dagens (og gårsdagens) lunsj. Spiste lunsj hjemme før vi dro ut med båten. Pannekaker er så godt! Også blir det litt annerledes lunsj enn de brødskivene som man spiser hele tiden. Fint å kose seg med pannekaker i helgene. 

Var innom plantasjen i sted for å kjøpe et beskyttelsesnett. Jeg driver nemlig og dyrker jordbær i hagen skjønner du, men det er noen/noe som spiser opp alle jordbærene. Jeg mistenker sterkt skjæreungene som jeg blir vekt av hver morgen. Det sitter skjærer på rekke og rad, hver morgen, utenfor mitt soverom og skriker. Den perfekte måten å bli vekket på. Ekstremt sympatiske skjærer, rett før jeg klipper ned telefonledningen her... Jeg er så trøtt jeg tror jeg kunne sovet i hundre år, så jeg skulle gjerne likt å stille inn vekkeklokken selv. Jeg håper i hvertfall jeg kan få noen røde jordbær selv i sommer hvis jeg får satt over et nett, problemet er bare at snegler også er veldig glad i jodbær. Huuhh, det er ikke bare bare å være jordbærdyrker altså.

En Rolig Lørdagsmorgen

God morgen♥ Nå er jeg akkurat ferdig med frokosten, en deilig helgefrokost med rundstykker og bær, også Capri-Sonne da. Har ingen store planer for dagen, annet enn å nyte denne lørdagen, slappe av og spise good mat  ↑ mmm... 

Håper dere får en hyggelig lørdag!

Arme Riddere OppskriftHei på deg! Da var det mandag igjen, en ny uke med nye muligheter. Nå har jeg nettopp spist frokost og er straks klar for trening, en oppfriskende start på en ny uke. Tenkte jeg kunne dele et godt tips med dere. Arme riddere var noe jeg ble introdusert for da jeg gikk på barneskolen og etter det har jeg laget det flere ganger. Det er jo superenkelt å lage og smaker herlig med syltetøy og bær på.

Du kan velge å ha et par skjeer sukker oppi også, men jeg pleier å droppe det. Jeg synes det smaker vedlg godt uten og blir mer enn søtt nok med syltetøy på. Håper dere får en super start på uka!♥

Rask Oppdatering

         

Etter skolen i dag ble jeg sittende en stund med lekser, noe som ikke er så mye å blogge om egentlig. Men sååå fant jeg ut at jeg skulle bli med pappa på skitur. Og akkurat da spurte Anneli om vi skulle trene. Så da dro vi alle tre på en liten/passe skitur. Koselig da! Kommer med litt bedre oppdatering i morgen jeg. Natta♥

Trenee

Kom hjem etter joggetur for en liten stund siden. Nå var det litt for lenge siden sist så det gikk litt trått, men deilig å komme i gang med treningen. Fikk tøyd også, nå SKAL jeg bli flinkere til det. Jeg gikk på dansing før så da tøyde vi jo der, men etter at jeg slutta har jeg bare blitt stivere og stivere. Vurderer å begynne på et eller annet kurs igjen, men vet ikke hva.

Jogge

Nå er jeg klar for joggetur. Jeg har begynt å trene litt mer jevnlig nå, må prøve å få tilbake den gamle formen min :D Var litt slapt med trening i fjor. Heldigvis har jeg alltid vært ganske glad i å løpe, da blir det jo litt morsommere å trene.

Fjelltur til Naomi Peak

I dag var gikk vi på fjelltur til Naomi Peak som ligger 3041 moh.

En liten søt en, som fikk veldig bollekinn etter hvert.

Litt soling på toppen.

Det var veldig fint å gå på tur i dag. Akkuratt passe varmt og selvfølgelig sol...som vanlig! Det er fortsatt fullt av blomster oppover i fjellene. Hadde vel vært en fordel å huske solkrem, men det gjorde vi da IKKE. Det ble ganske synlig da vi kom "hjem". Haha, men det var hvertfall en veldig bra tur!

Trening

Idag har mamma og jeg vært på treningssenteret og trent styrke.

Regner med å bli nokså støl i morgen ettersom jeg ikke akkuratt har vært i hardtrening siden jeg kom til USA. Nå skal vi straks gå ut på jakt etter en film vi kan se i kveld.