Soft Ciabatta

I går bestemte jeg meg for at jeg skulle bake ciabatta! Mange oppskrifter krever to dager, men jeg fant en rask oppskrift som fungerte veldig bra. Ser ingen grunn til å bruke to dager når det kan bli så bra på noen timer. Ciabatta har jo ofte sprø skorpe, men når vi var på hotell i Spania serverte de myk og god ciabatta hver dag. Det var altså der jeg fikk inspirasjon til å bake dette brødet og jeg sørget også for at skorpen ble myk og god. Hele familien fikk ciabatta med ost og skinke på til frokost i dag. Jeg prøvesmakte også en bit til tomatsuppe i går og begge deler var kjempegodt! Definitivt ikke siste gangen jeg skal lage ciabatta.





Det ble litt tull når jeg skulle forme cibattaen. Den fikk dessverre en liten sprekk, men det gjorde ingen verdens ting. Jeg synes ciabatta er såå godt og den fikk også fine lufthull i seg og hevet seg veldig fint i ovnen. Jeg turte ikke røre så mye på deigen når jeg skulle forme den, det hadde jo vært veldig kjedelig hvis deigen mistet all luft og brødet kom ut flatt. Så jeg slo meg heller til ro med et luftig brød, mykt brød med en liten sprekk.

#baking #mat #brød 

Én kommentar

Postet av: sirkelen
Dato: 10.08.2013 Klokken: 22:37 - http://sirkelen.blogg.no/


Så utrolig godt ut, håper det smakte dobbelt så godt noe som det virker som det gjorde også når du skriver :-)

Skriv en ny kommentar